Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/smansakd/public_html/functions/fungsi_counter.php on line 112

Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/smansakd/public_html/functions/fungsi_counter.php on line 119
Selamat Datang di SMA Negeri 1 Kadipaten
Galeri Photo Terbaru
Login Member
Username:
Password :
Jajak Pendapat
Bermanfaatkah Website sekolah bagi anda
Ragu-ragu
Tidak
Ya
  Lihat
Bagaimana menurut Anda tentang tampilan website ini ?
Bagus
Cukup
Kurang
  Lihat
Statistik
  Visitors : 692205 visitors
  Hits : hits
  Today : 1 users
  Online : 1 users
:: Kontak Admin ::

dodikdp@yahoo.co.id    
Agenda
23 June 2018
M
S
S
R
K
J
S
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7

SMAN I Kadipaten Majalengka Ngayakeun Qurban sarta Ngagondol Juara Adzan Pitu sa-wilayah III

Tanggal : 11/03/2014, 09:25:02, dibaca 788 kali.

Majalengka, Sunda Mandiri


            Kagiatan cinta religis guru jeung siswa pikeun ngaraketkeun kaimaman sarta kaislaman ka Allah Swt. Sapagodos jeung acara Idul Qurban 1435 H. Wancina Senen, 6-10-2014. Seuweu siwi SMA Negeri Kadipaten Kabupaten Majalengka, ngayakeun prosesi solat dhuha, tausyiah kaagamaan ku Pengawas Agama KH. Abdul Rosyid diteruskeun ku meuncit opat domba Qurban pernahna di lingkungan sakola.


           Taun kiwari anu nohonan panggero tinu maha Kawasa pikeun qurban di sakola nyaeta Drs.H. Suprapto, M.Pd. salaku kasek, kulawarga guru Drs. Dodi Supriadi, sarta para siswa minangka latihan qurban.


           Ceuk guru pembimbing Drs. Rahmat Hidayat M.Pdi anu dibarengan ku Drs. Adung Badruzzaman SA. Nyebutkeun kalayan jentre pisan. Yen, kagiatan qurban mangrupa tanda kacintaan ka Allah Swt. Sakumaha anu dicontokeun ku Nabi Ibrahim as ka putrana Nabi Ismail as. Tong boroning harta banda, pakaya, pangkat jabatan. Malah pati oge kudu rela turta ihlas diborahkeun demi kapentingan agama ka Allah Swt.


           Teu aya anu kudu diadigungkeun ku manusa. Sabab manusa teu daya upaya kabeh kagungan Mante-Na. Kasombongan mah pakean Allah Swt.  Mugia ibadah urang sing janten amal kahadean  sarta bisa dibales ku pahala anu ngalipet.


         Hayu urang diajar ngaiklaskeun diri ka Allah Swt. Mugia taun payun sing panjang umur sakalian para siswa jeung guru bisa qurban karana Lillahitaala. Satuluyna ditangtayungan kasalametan dunya rawuh aherat. Pokna tandes.


 



 


 


Juara 3 Adzan Pitu


           Lian ti eta SMAN I Kadipaten oge ngagondol juara 3 lomba Adzan Pitu. Dina raraga Pestival Seni dan Budaya Pesisiran dan Peringatan Haul Sunan Gunung Jati ke-461. Gawe bareng jeung Direktorat Pengembangan Seni Pertunjukan dan Indrustri Musik. Lumangsung Salasa 7-10-2014 di Bangsal Kraton Kasepuhan Cirebon.


           Pamilon siswa di antarana Dede Iman, Rian Suryana, Lukman Supirman, Yoga, Aziz, Dede Haris, Agi, Iskandar. Kalayan dibimbing ku Pembina Kerohanian Drs. Adung Babdruzzaman BA, Solihin, jeung widang Humas Drs. Maman Nasya, widang Kesiswaan Drs. Soleh.


          Pamilon meunang tropi, sertifikat, uang pembinaan Rp 2 jt. Satuluyna riword ti sakola meunang bonus Rp 300 rb sarta wisata kuliner. Pikeun ngamotivasi sumangetna.


           Ceuk Drs. Adung Badruzzaman SA kagiatan adzan teh lain ukur waktu lomba bae. Anu leuwih utama kudu diterapkeun dina waktu samemeh solat, misalna kudu mere conto dina waktu lohor di sakola. Anu ayeuna ngilu lomba Adzan Pitu kudu leuwih tangginas pang heulana adzan. Sagigireun engke di lingkungan kulawarga atawa di masarakat.


           Aktivitas ieu lomba mangrupa kagiatan implementasi KBM lintas materi, tujuana pikeun ngajajal aktivitas jeung kreativitas siswa supaya tandang sarta banteran. Ongkoh sabadana rengse kagiatan pamilon siswa diajak kuliner wisata di Karaton Kasepuhan Cirebon*** (MD 02)


 


 



Kembali ke Atas


Berita Lainnya :
 Silahkan Isi Komentar dari tulisan berita diatas
Nama
E-mail
Komentar

Kode Verifikasi
                

Komentar :


   Kembali ke Atas